הליכה מישוב לישוב

השאלה: שלום,
אנחנו צריכים ללכת מתחום הישוב שלנו לישוב סמוך בשבת.
בין הישובים אים עירוב. המרחק הוא 3 ק"מ מקצה עירוב לקצה השני.
אני מבין שיש בעיה ללכת. מה בדיוק ניתן לעשות כדי לאפשר זאת? מה הוא הפיתרון של עירוב התחומין והאם הוא רלוונטי פה?

בנוסף - אם ההליכה היא לדבר מצווה, האם זה משנה משהו?

תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:27:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עירוב תחומין הוא נתינת סעודה בדרך שבין שני ערים שיש ביניהם ארבעת אלפים (2000-2200 מטר), ואז מניחים באמצע ערוב כך שאפשר ללכת מעיר לעיר. אבל בנידון שאלתך הרי המרחק גדול יותר (3000מטר) ועל כן אין אפשרות ללכת בשבת מעיר זו לאחרת, אפילו שזה צורך מצוה, מלבד מה שהתירו כגון יולדת והצלת נפשות.