הלכות שבת

השאלה: בס"ד .
שלום כבוד הרב [:
אני בת 14 ורוצה לקיים את שבת כהלכה .
יש לי כמה שאלות לגבי דברים שאני צריכה לעשות בשבת ..
האם זה נכון שאסור לשים בושם על הבגדים אלא רק על הגוף עצמו ?
שאלה נוספת , האם זה נכון שאסור לשים שפתון כי הוא צובע את השפתיים וזה כאילו אני צובעת באמת ? שמעתי את זה ממישהי ולא הייתי בטוחה שזה נכון ..
למדנו בבית ספר שאסור לסרק את השיער כי נתלשות שערות ואז עוברים על מלאכת " גוזז " . אני מבינה את ההלכה , אבל זה לא הגיוני שאני אלך למשל לבני עקיבא עם שיער מפוזר ומבולגן .. זה ממש לא יפה ולא ראוי ..
אני משתדלת להסתרק בזהירות כך שלא ייתלשו שערות אבל זה לא תמיד מצליח . מה עליי לעשות ?
תודה רבה , ושנה טובה !

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:23:28 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין לשים בושם על בגדים.
ב. אין לצבוע בשפתון.
ג. אפשר לעשות צמות.

גמר חתימה טובה