המשך לשאלה

השאלה: שלום כבוד הרב,
שאלתי את השאלה הבאה:
האם מותר להשתמש בחבל קפיצה שסופר על פי סיבובים את הקפיצות??(חבל שכל סיבוב מראה כמה קפיצות עשית)

התשובה שקיבלתי היתה כך:
המונה הוא דיגיטאלי ואין להשתמש בו בשבת.
אך החבל שעליו דיברתי המונה הוא מכני ולא דיגיטלי האם מותר להשתמש בו בשבת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:29:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני רואה שני דברים בעיתיים בנושא.
א. האם הקפיצה בחבל היא לתענוג בלבד או לצורך רפואי בריאותי (כגון: משקל, לב, דופק, כושר וכו´). כאשר זה צורך רפואי אין להתיר את הקפיצה עצמה.
ב. התירו מדידה רק לצורך מצווה (כגון: לדעת האם המקווה הוא שלם), אולם סתם מדידה לא התירו. על כן אם את רוצה את המדידה הרי שאין להתיר, אולם אם המדידה באה מאליה, ז"א בגלל הקפיצה (שהיא לתענוג כפי שכתבתי לעיל)נוצרת מדידה נראה שאפשר להקל, אבל אם רוצים את המדידה קשה מאד להקל.