הנאה מחילול שבת

השאלה: ישנה תוכנית טלויזיה המשודרת בשבת וברצוני לראותה. התוכנית צולמה לפני שבת ורק שודרה בשבת.
הבעיה היא שאני מוריד אותה מהאינטרנט במוצ"ש כאשר היא בעצם הוקלטה והועלתה לאינטרנט בשבת על ידי יהודי.
האם זה מותר?
תודה רבה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:28:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל דבר שנעשה בעבורי הרי זה כאילו אני עשיתיו, ועל כן יש הרבה פוסקים שסוברים שמעשה שבת הנעשה בעבורי במזיד הרי זה אסור עולמית. ועל כן נראה שאין להנות מתוכניות אלו ששודרו בחילול שבת בעבורי, והרי זה כדבר שבושל עבורי בשבת שאין לאוכלו עולמית, אמנם בשוגג יש מקום להקל אבל כאן שזה נעשה בעבור אנו נהנה ממנו, נראה שאין להנות ממנו.