הפעלת אתר מכירות בשבת

השאלה: שלום הרבנים,
בבעלותי אתר מכירות באנגלית הפונה ללקוחות בעיקר מארה"ב אבל גם משאר המדינות. המכירות עובדות בשיטת שילוח מרחוק, זאת אומרת האתר מקבל הזמנות ומעביר אותם למרכז הלוגיסטי בסין עבור שליחת המוצרים.

שאלותיי הן,

-האם האתר אמור להסגר בשבת כשהוא באנגלית ולא פונה לקהל יעד יהודי? אן שמספיק יהיה להצהיר באתר שהזמנות שייתקבלו בשבת יטופלו לאחר מכן?
-האם אסור יהיה להעביר הזמנות ללוגיסטיקה בסין ביום שישי מכיוון שיש סיכוי שזה יישלח בשבת (בדרך כלל הם לא שולחים בשבת אבל אולי מכינים לשילוח וכד´ תוך השבת), כל העובדים שם גויים אבל אולי אני צריך להגיד להם בפירוש לא להתעסק עם ההזמנות בשבת? אשמח לכל עיצה מהרבנים מכיוון שאינני רוצה להנות מכסף שנוצר על ידי פעילות בשבת (אולי למכור אחוז מסויים לגוי?)

תודה רבה ותזכו למצוות!
אליעזר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 12:16:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שמספיקה הודעה שלא מטפלים בהזמנות אלא מיום א´.
אפשר להעביר למרכז הלוגיסטי בסין, לבקש שישלחו ביום א´, ואם ישלחו קודם לא נאסר.