השארת מוסיקה לילד חולה בשבת

השאלה: רציתי לשאול את הרב, האם ילד החולה בתסמונת נדירה, שרק מוסיקה מרגיע אותו, האם מותר להשאיר לילד את הטייפ דולק גם בשבת ליד המיטה.
(מבלי המוסיקה הילד לא רגוע כלל).

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:05:45 AM
בס"ד

שלום לך משה וברכת ד' עליך

הפעלת טיפ בער"ש על מנת שישמעו בשבת יש בו רק משום זלזול בכבוד השבת שהדבר יכול להביא לידי זלזול בשבת (רנב סעי' ה). אולם כשם שחשש זה הותר כשיש פסידא כל דהוא כן לענין חולה שלא נרגע הרי שיש כאן פסידא ממשי, ופסידא דגופא עדיף, לכן נראה שאם השאלה היא רק להשאיל טיפ אצל חולה (לא כולל פתיחתו וסגירתו בשבת)הרי זה מותר ובייחוד שהחולה נמצא שם א"כ מוכיח החולה על כך שנעשה לצורך ולא חלילה לזלזול בשבת.