השקיה בשבת

השאלה: אני עובד על פרויקט מחזור מים מביוב "קל" (כיור/מקלחת). השאלה: האם יש צורך למנוע בשבת מהמים האלו להגיע אל הצמחים שהם בדרך כלל משקים? הייתי רוצה להדגיש (יכול להיות שזה לא קשור) שבמערכת הביוב הרגילה המים בסופו של דבר יוצאים החוצה ומשקים צמחים במקום אחר. ההבדל הוא בעיקר במרחק וזמן. פה מדובר על מיידי ודי קרוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:04:40 AM
שלום לך, וברכת ד´ עליך

מותר לתת את המים לצנור רגיל שבסופו יגיע לצמחים, שהרי איננו מתכוון להשקות אלא לרחוץ, וכמו כן אין כאן השקאה ישירה אלא בכח שני, ולכן הדבר מותר. עיין שמירת שבת כהלכתה (פי"ב הערה נא).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

אתר מכון התורה והארץ: