זמני השבת

השאלה: שלום,
יש לי מס´ שאלות לגבי זמני השבת.
כידוע, שבת אורכת בערך 25 שעות, לפי מיטב ידיעתי נוסף זמן מה (לפי הכניסה ואחרי היציאה) בגלל הספק האם שעות אלה כבר נקראות שבת או היום שלפני/אחרי. האם זה נכון?
שאלה נוספת היא מדוע יש הבדלים בשעות כניסה/יציאה בין עיר לעיר בארץ?
ואם השעות תלוי במיקום.. מדוע בין עיר לעיר יכול להיות הבדל של 10 דקות בכניסת השבת אך ביציאתה הבדלים גדולים יותר?

אשמח לחידוד הנושאים. תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:31:26 AM
בס"ד
כידוע חכמינו הוסיפו לשבת זמן שנקרא "תוספת שבת" על מנת שנראה את חיבתינו לשבת, וכן שלא נגיע לחלול שבת. חכמים לא קבעו זמן מסויים לתוספת אלא נתנו זמן זה לשיקול דעתינו.
לאחר שקיבלת על עצמיך את התוספת זה נחשב שבת לכל עניין דבר זה פוטר גם את השאלה השנייה שבירושלים קיבלו על עצמם 40 ד´ לפני השקיעה ובפתח תקווה גם כן,
ברוב המקומות בארץ קיבלו 20 ד´ ויש מקומות שמקדימים 25 דק´, ויש מקומות שמקדימים 30 דק´. כך שכל מקום יכול לקבל על עצמו תוספת לפי רצונו.
לגבי המיקום יש הבדל בזמן השקיעה (זה הבדל של 2-3 דקות).
שנזכה לשמור שבתות בקדושה