חימום החמין בשבת

השאלה:

שלום לכת"ר.
בשבת קודש בעת היותי בניכר רציתי לפחות לחמם את קופסת החמין בשבת. הדרך האפשרית שנראתה לי לחמם הינה באמצעות אטימת פקק הכיור באמבטיה (לכאורה עשיית כלי?) ופתיחת ברז המים החמים עד שהכיור יתמלא והקופסא תתחמם במים החמים שבו (תוצאת לוואי הינה שעטיפת הקופסה תופרד ע"י הדבק שימס אולם אין כוונתי לכך. האם הדבר מותר (להבא)?

בכבוד התורה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א) הציור אינו ברור האם בפתיחת מים חמים לכיור אין בישול בכניסת מים קרים לדוד בו מתחממים המים?

ב) אם החמין נוזלי הרי יש בעיה של בישול אחר בישול בנוזל גם במקום שהוצאת המים מותרת (כגון בדוד שמש למי שסומך על המתירים אותו) יש בעיה של הטמנת הקופסא כולה בתוך המים החמים.
הדבר היה מותר רק אם לא כל הקופסא מכוסה במים