חתונה ביום שישי

השאלה:

1)האם מותר לקיים חתונות בימי ששי ובערבי חג בזמן שעון חורף?

2)האם מותר לקיים חתונה בימי ששי ובערבי חג בזמן שעון קיץ?

3)אם כן מתי הכי מאוחר מותר להתחיל את החתונה על מנת שלא להגיע לחילול שבת? אני מתכוון גם לימי ששי וערבי חג גם בשעון חורף וגם בשעון קיץ

4)האם לחתונות בימי ששי ובערבי חג אפשר להזמין תזמורת רגילה והאם מותר לאכול את הסעודה אם היא נעשית אחרי חצות היום? כי בשאלה מסוימת כבוד הרב אמר לעשות את הסעודה לפני חצות ובחתונה ביום ששי זה בלתי אפשרי כי יש גם ריקודים בין המנות דבר שגורם לסעודה להסתיים אחר חצות ובשאךה זו אני מתכוון גם לימי ששי ולערבי חגים,גם לשעון חורף וגם לשעון קיץ

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הרבנות קבעה שחתתונה הנערכת ביום ששי תתקים לא יאוחר מ12 בצהריים בקיץ אפשר עד 00.13 בצהריים על על החתונ להסתיים אחרי 3 שעות לא יוזמים בדר"כ חתונה בערב שבת אלא בשעת הדחק. מי שנאלץ להשתתף בחתונה כזו צריך לחזור לביתו זמן סביר לפני שבת ולהספיק להכין את כל הנדרש. אם הא גר רחוק שלא יישאר אחרי החופה או יתנצל ולא ישתתף בכלל