טבילה בליל שבת שאחרי יום טוב

השאלה: השנה שביעי של פסח מחובר עם שבת, השאלה שלי היא מה עושים במקרה שהחיל טבילה יוצא ביום שישי, שהוא יום טוב ולכן אין אפשרות להתארגן כראוי. אני יודעת שאת רוב הדברים אפשר להכין לפני אבל יש לי שיער בעייתי וכמה שאני אשתדל אין סיכוי שלא יבצרו לי קשרים במהלך החג. אשמח לשמוע אם יש פיתרון, כרגע אני אובדת עצות. איך אפשר להחליט מה יותר חשוב, מקווה או שבת?

התשובה

מכון פוע"ה | י"א ניסן תשע"ח 9:14

בוקר טוב

טבילה בזמנה היא ערך גדול מאוד ואין לדחותה עקב הסמיכות של השבת והחג.

יש לעשות את כל ההכנות בערב החג, ולאחר הסירוק יש לאסוף את השיער  עד למחרת על מנת למנוע כמה שיותר סיבוכים וקשרים.

ביום שישי שהוא יום טוב אפשר להקל אחהצ לפני כניסת שבת לשטוף את כל הגוף במים חמים (רצוי שחוממו בדוד שמש, בכל מקרה אין להדליק דוד חשמלי בחג עצמו) עם סבון נוזלי ומרכך שיער נוזלי ולאחר מכן להפריד את השערות עם הידיים ולא באמצעות מסרק וכך לטבול. יש להיזהר שלא לסחוט את השיער הרטוב עם הידיים או המגבת.

את השיניים יש לנקות באמצעות מברשת שיניים עם מי פה וללא משחה.

חג שמח

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה