טילטול בשבת

השאלה: לום כבוד הרב,
אני ובעלי בעז"ה בשבת הבאה נתארח בעיר ונציה באיטליה, שאין בה עירוב.
יש לנו תינוק בן 4 חודשיים ורצינו לדעת האם מתור לנו לקחת אותו בעגלה או מנשא? ובמידה ולא האם יש היתר כלשהוא על מנת שנוכל לנוע איתו מיכוון שעלינו ללכת לבית הכנסת ולבית חבד לסעודות.
תודה רבה.
ליאת

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:05:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זו אמנם בעיה קשה אבל אין לה פתרון, מכיוון שהתורה לא רוצה שנוציא מרשות לרשות, על כן נאסרה העברה של תינוק, למרות שהכלל הוא "חי נושא את עצמו", במקרה שלכם התינוק הוא חי אבל עדיין איננו נושא את עצמו. על כן אין לטלטל תינוק כזה. יש אפשרות והיא שגויה תעשה את הפעולה הזאת מהבית עד לבית שאתם צריכים להגיע. אבל זה קשה ומסובך.