טלויזיה בשבת

השאלה: השאלה שלי היא כזו, אני שומר שבת והיה לי ויכוח עם בן דוד שהביא אותי לשאלה כזו : אם הדלקתי טלויזיה לפני שנכנס שבת על הקלטה , של הרצאה של דברי תורה ( לא דברי חול ) ולא שידור ישיר ( לא נהנה מחילול שבת של יהודי ) מה הדין? האם זה מותר?

ועוד שאלה שלי ., כשאני מדליק את החשמל לפני כניסת שבת.. בחברת החשמל נמצאים יהודים שעובדים איך זה מסתדר עם זה שאני משתמש בחשמל לטובתי והנאתי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 12:24:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם לא היה שידור (רדיו טלביזיה) אלא שעון שבת שהפעיל מכשיר ואתה מקליט ג"כ בשעון שבת, אפשר להנות מהדבר עצמו, כשם שאם שעון שבת הפעיל מזגן מותר להשתמש ולהנות מהמזגן.
ב. היהודים שפועלים בחברת חשמל אינם עושים כלום בשביל החשמל שלך. היהודים נמצאים אם יש תקלה או נפילה, וזה כבר דיון אחר מכיוון שצריך לתקן את החשמל עבור חולים, זקנים וילדים, ומתוך כך גם החשמל שלך מתוקן. ועל כן רבים הקלו בכך.