טלוייזה בשבת

השאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול אותך שאלה בקשר לצפייה בטלוייזה בשבת..
האם אני יוכלה לצפות בטלוויזה אם אני לא נוגעת בה ? אם כן למה ?
ואם לא האם במצבים קריטים שחשוב לדעת ולראות את מה שקורה בחדשות (כמו את האסון שבכרמל עם השריפה הגדולה) האם אז אפשר לראות (בלי לגעת בטלויזיה עצמה ) ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:32:01 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כל היתר לצפות בחלול שבת, וכידוע כל שידור הוא חלול שבת, ועל כן אין כל היתר אפילו כשיש מאורעות חשובים. בודאי דברים שאין להם השפעה עלינו ישירות, יש מקום להאזין לרשתות קשר בצבא או בזמן מלחמה, אבל מה שהיה באסון הכרמל לא היה משמעותי לרוב בני אדם בארץ, אולי אנשי האזור היו צריכים להיות קשובים כדי לדעת מה לעשות, אבל אנשים רגילים שלא צריכים להזהר אלא סתם ידע אין כל היתר להקשיב לחדשות אלו.
"ממצוא חפצך ודבר דבר", עלינו להתקדש בקדושת השבת ומעלתה ולהסיר מאתנו כל דאגה וצוקה. יהי רצון שנשמע בשורות טובות.

חנוכה של אורה ותורה