טלטול כלוב של תוכי

השאלה: דין מוקצה בשבת..יש לי שכן עם כלוב של תוכי.. השאלה האם אפשר להזיז את הכלוב בשבת במצב כל שהוא..? לדוגמה הוציא את הכלוב למרפסת ביום שישי בצהרים ושכך להחזיר את הכלוב לבית .. התוכי בכלוב יכול חלילה למות עם ישאירו אותו בקור או עם פיתאום תנשב רוח חזקה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז כסלו תשע"ח 22:45

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם יש צער בעלי חיים במקום המצאו של הכלוב אפשר להזיז את הכלוב למקום מוגן משמש וגשם, ובייחוד שזה כלוב של חיית מחמד שהיא רגישה יותר לחום וקור, וכמו כן יש דעות שבחיות מחמד אין איסור מוקצה.