כניסת שבת

השאלה: בס"ד

לכבוד הרב שלום רב!

שנים יש לנו "ויכוח " לגבי כניסת שבת אנחנו מתגוררים במושב תירוש ומזה דורות מכניסים את השבת לפי ירושלים אך רבים מהתושבים מכניסים לפי ת"א לכן רציתי לדעת לפי איזו עיר באמת אנחנו צריכים להכניס את השבת. תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:13:05 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קבלת שבת היא לפי החלטת הקהל, על כן אם בתחילת היישוב קבלו להכניס שבת כבירושלים יש להמשיך בכך, אולם אם לא הייתה קבלה צבורית, אלא כל אחד עשה כמנהגו אין במקום קבלה עד עתה, אלא צריך לעשות סקר כעת מה נוהגים רוב בתי האב במקום וזה מה שיקבע לכולם.