לחם משנה

השאלה:

בעניין החלות לשבת.עפ"י ההלכה צריך שהם יהיו שלמות ולא
'שבורות'. שאלתי היא לגבי חלות הנאפות באופה לחם ביתי. דרך
האפייה היא ע"י 'פרופלור' המערבב את הבצק, ולבסוף החלה יוצאת
כאשר הפרופלור בתוכה. כלומר, יש חור בתחתית החלה שם מונח
הפרופלור. האם חור זה מונע מלבצוע על החלה בשבת? יש
לציין כי זו דרך האפייה היחידה באופה לחם ביתי.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מכיר את הכלי. אבל נראה שאם מוציאים את הכלי המעורב לפני
האפייה, האפייה הופכת את הבצק לשלם גם אם יש בו חור. וגםאם
הכליח שנאר בזמן האפייה אם במקום בו היה הכלי קבוא הבצק נקרם
ונאפה החלות נחשבות כשלמות ואין הבדל בין דפוס לבין הכלי שאתה מתאר.

toraland whatsapp