מאורר בשבת

השאלה: שלום לכבוד הרב
רצינו לברר מספר שאלות לגבי הפעלת מאוור רצפתי.
1. האם במהלך השבת, בזמן שהמאורר אינו פועל, מותר לשנות את עוצמת הקירור?
2. האם ניתן במהלך השבת (הן בזמן שהמאורר פועל והן בזמן ששובת לשנות את פעילות זרימת האוויר ולגרום למאורר לעבור ממצב סטטי למצב שהוא מסתובב וההפך.
3. האם יש הבדל בתשובות בין שבת לראש השנה, כלומר- מאחר שהחג בעז"ה השנה ארוך, ויכול להיות שיהיו ימים קרים יותר וחמים יותר, האם ניתן לשנות את עוצמת המאורר אולשנות את כיוונו בזמן שהוא שובת ממלאכה
בברכה
ותודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:15:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לא.
ב. אם אין חשש תוקע של המוט (תלוי במבנה), בדרך כלל אין בעיה בכך מכיוון שזה עומד להשתנות, ועל כן אפשר לשנות מסטטי למסתובב.
ג. שבת ויו"ט שווים בעניין זה, ועל כן לשנות עצמה אסור אבל אפשר לסובב את זווית המאוור (להזהר שלא יצא מהשע).