מדרש על שבת

השאלה: בס"ד
שלום לכבוד הרב.
רציתי לבקש עזרה במציאת מקור של מדרש.
אינני מצליחה למצוא את מקורו למרות שאני חושבת שזהו כל המדרש, אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי..
המדרש-
"אמרה תורה, ריבונו של עולם כשישראל נכנסין לארץ מה יהא עליי? כל אחד ואחד מישראל הולך לחרוש ולזרוע שדהו ואני מה יהא עליי? אמר לה- יש לי זיווג אחד שאני נותן לך זה יום השבת. שישראל בטלים ממלאכה, והם נכנסים לבתי כנסיות ולבתי מדרשות ועוסקין בתורה"

תודה רבה ושבוע טוב!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:39:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מופיע טור אורח חיים סימן רצ

כדאיתא במדרש אמרה תורה לפני הקב"ה רבש"ע כשיכנסו ישראל לארץ זה רץ לכרמו וזה רץ לשדהו ואני מה תהא עלי אמר לה יש לי זוג שאני מזווג לך ושבת שמו שהם בטלים ממלאכתם ויכולין לעסוק בך

לדעתי זהו ירושלמי שבת טו, ג.