מוזיקה בשבת

השאלה: הרב שלום! מחר העלייה לתורה של אחי, ולאחריה מסיבה ארוחה בביתי עם המשפחה ומספר חברים של ההורים ושל אחי.
אני שומר שבת, היחידי מבין כל המשפחה ששומר. כשסיפרתי לאבי שלא אוכל להשתתף בחגיגה שתיערך בבית בשבת בצהריים אחריי העלייה לתורה בגלל המוזיקה שתהיה, הוא אמר לי שזה פירוד במשפחה שאני מוותר על חגיגת בר המצווה של אחי בגלל הלכה.
האם בגלל שאני גר בבית הוריי עליי להיות בכל זאת במסיבה עם מוזיקה בשבת?
אשמח לתשובה עוד היום בבקשה מכיוון שהמסבה מחר.
המון תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:29:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי השאלה הגיעה אלי במוצאי שבת, כך שאין טעם לענות, אני מקווה שנהגת בחכמה שהיא בדרך כלל גם מתאימה להלכה.

שבוע טוב