מים ותפילת מוסף

השאלה: קראתי בגמרא שישנן דעות שיחיד אינו מתפלל מוסף במקום בו יש חבר עיר שמתפללים האם זה אומר שיחיד לא מתפלל מוסף אך מותר לו אם הוא רוצה או שאסור לו או אולי חובה עליו להתפלל מוסף?

בקיצור מה דין מתפלל יחיד בקשר לתפילת מוסף

שאלה נוספת:
האם בשבת מותר להשתמש בברז המים ולהוריד את המים בשירותים?
אני יודע שהרבה אנשים עושים זאת אך האם לא מדובר כאן בהוצאה והכנסה של מים מרשות היחיד לרשות הרבים והפוך

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:31:05 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

להלכה מתפללים מוסף בין ביחיד בין בצבור, כמבואר בשו"ע סי´ רפו סעי´ ב.
מותר אין בכך הוצאה מרשות לרשות הכל בתוך הצינור ואתה לא מעביר מרשות לרשות.