מלאכה בערב שבת

השאלה: שלום כבוד הרב.
אני עובד בחברת היי טק כאיש תוכנה, והשבוע אמרו לנו שנצטרך לעבוד למשך 3-4 החודשים הקרובים גם בימי שישי עד השעה 16 בצהריים.

האם זה מותר?
אוכל להקדים את השעה בה אסיים ביום שישי, בתנאי שאדע אם זה נוגד את ההלכה ואדווח לממונים עליי בהתאם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:09:12 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ברור שאין לעבוד עד שעה 16.00. בתאריכים אלו כניסת שבת ב 17.15 ואדם צריך עוד לנסוע הביתה. אין לצאת שעה לפני שבת הביתה מכיוון שהרבה פעמים יש פקקים או חלילה תאונות ותקלות שונות, על כן זמן הנסיעה הביתה צריך להיות לפחות פעמיים מהזמן הרגיל. כמו כן צריך להגיע הביתה בזמן שעוד אפשר לרחוץ, להתגלח להסתפר לכבוד שבת קודש, גם פעולות אלו דורשות את הזמן.
על כן אפשר לצאת מהעבודה (באופן המאוחר ביותר) לפחות שאפשר יהיה לנסוע הבייתה (פי שניים מהזמן הרגיל), וכמו כן לפחות שאפשר יהיה לרחוץ לכבד ולהסתפר לכבוד שבת.
יש לציין שכאשר יש בבית הורים מבוגרים או ילדים קטנים, יש לצאת קודם.