מסך אלקטרוני בשבת

השאלה:

ישנו מסך שמזינים לתוכו תמונות והוא מחובר לחשמל כך שבאופן אקראי הוא מחליף את התמונות כל 5 שניות. האם מותר להשאיר מסך כזה בשבת במקום מרכזי בבית וכך לשבת ולראות את התמונות המתחלפות ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

באופן כללי אם המסך אינו מופעל ע"י אדם, ואין עליו שום השפעה מבחוץ זה מותר. אולם לשם מה הדבר נצרך בשבת? לחולה שזה עיסוקו היחיד? כיון שאחרת זה לא מתאים לעניין השבת ואפילו מוקרן על המסך שיעור בהלכות שבת מן הראוי לא להפעילו בשבת.