מספר שאלות בנוגע לשבת

השאלה: שלום!
אני בן 13.5 ממשפחה חילונית ובחודשים האחרונים התחלתי להתחזק. רק שתמיד הייתה לי בעיה עם השבת. לא יכולתי לראות אותי שבת אחת בלי חשמל או טלוויזיה או מחשב! כבר 2 שבתות שרדתי בלי מחשב ואני ממש רוצה לשמור את השבת הזאת כהלכתה.
ההורים שלי לא תומכים בכל מה שנוגע בקשר לדת וזה מאוד מוזר בעיניהם. היה לי ריב איתם בקשר לפלטה בשבת אבל אני מקווה מאוד שהוא נפתר. היו לי המון ריבים איתם בנוגע להתחזקות וזה ממש מפריע לי שהם לא תומכים בי.
יש לי מספר שאלות בקשר לשבת.
1) הבית שלי בנוי משתי קומות. רוב השבת אני אהיה בחדר שלי אבל הבעיה שלחדר שלי אין דלת. יש סיכוי גבוה מאוד שאני אשמע את הקולות מהטלוויזיה מהקומה הראשונה והוריי נוהגים להיות עם ווליום מאוד חזק בשבת, למרות שבשבת הזאת אני חושב שהם יתחשבו בי. מה לעשות, הרי אני לא יכול למנוע מהם לראות טלוויזיה אבל גם אני לא רוצה לשמוע את מה שהטלוויזיה משמיעה. אטמי אוזניים אפשרי במקרה זה?
2) שמעתי שבשבת יש לברך על שתי חלות אבל עד כה בירכתי רק על אחת. האם זה בסדר לברך גם על אחת? אני לא חושב שאבא שלי ילך עכשיו לקנות עוד חלה.
3) שמעתי שאסור לצחצח שיניים בשבת. מותר לפחות עם מי פה? אני רוצה לבוא נקי לתפילה של שבת.
4) שמעתי גם שאין לקפל בגדים בשבת. כל יום שבת הייתי מקפל את הטלית שלי ומכניס אותה לתוך ה"נרתיק". האם פשוט השבת הזאת להכניס אותה כמו שהיא לתוך ה"נרתיק"?
5) אם אמא שלי שמה ביצים ותפוחי אדמה בסיר מלפני כניסת שבת ומכבה את הגז ב-10 בבוקר אחרי בית הכנסת, האם זה כשר לאכילה? או שגז אסור להיות בכלל דלוק למרות שהוא נדלק לפני הכניסה?
6) עד עכשיו התעוררתי עם שעון מעורר בפלאפון לבית הכנסת.. אבל עכשיו אני לא יכול... אני פוחד שאם אני לא אשים שעון אני לא אקום, רק מדי פעם אני קם. אני יודע שאפשר לשים שעון מעורר, ולחכות עד שהצלצול הסתיים. אבל אני פוחד ששאר בני הבית יתעוררו. אני רוצה לשאול את אמא שלי אם היא יכולה לשים שעון מעורר ולהעיר אותי אבל לא נראה לי שהיא תסכים. יש פתרון אחר?
פחות או יותר אני יודע כבר מה אני הולך לעשות רוב השבת. אני אקרא ספר שהמון זמן רציתי לקרוא והשבת הזאת זאת הזדמנות מעולה (לא ספר שקשור לשבת), בנוסף לקחתי ספר ובו משלים על צדיקים יהודיים. מאוד מעניין אותי. אני כמובן רוצה להיות נוכח בכל התפילות, עד היום הייתי נוכח רק בשחרית ובמוסף ואני רוצה להיות נוכח גם בערבית ומנחה. כמובן שאני מתכוון להשלים שעות שינה חסרות בשבת הזאת. יממה אחת בשבוע ללא כל הטכנולוגיה הזאת מאוד יעזור לי וממש כיף לי שאני מתחיל לשמור שבת! אני מקווה שבני המשפחה יכבדו אותי. אני ממש מתחיל להתחזק בזמן האחרון וזה ממש משמח אותי. משבת אני גם אתחיל לקרוא תהילים בע"ה וגם אני מאוד רוצה ללכת לשיעורי תורה בבית הכנסת הקרוב לבית שלי.
אשמח לתשובות לשאלותיי כמה שיותר זמן לפני כניסת שבת, זה ממש חשוב לי!
תודה,
אבישי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:32:10 AM
ס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על כך מאמציך, והקב"ה משלם שכר לפי ההשתדלות ולא תמיד לפי התוצאה.

א. אפשרי אטמי אוזנים, אבל גם אם שומעים ולא רוצים לשמוע אין בכך איסור, ובלבד שלא תתכוון לשמוע.
ב. אם אין שתי חלות אפשר גם לקחת שתי פרוסות, אבל כדאי לקנות אולי פיתה.מספיק לבצוע רק חלה אחת מהשתיים. כך שהשנייה יכולה להשאר מסעודה לסעודה.
ג. בודאי שאפשר עם מי פה, וראוי לרחוץ שנים ולבוא נקי לתפילה.
ד. לגבי קיפול אינך חייב להחמיר כעת בנושא זה, כדאי לקפל לא על הקפלים הרגילים ולהכניס לנרתיק.
ה. יש לשים על האש משטח פח, כדי שהגז לא יבשל ישירות את האוכל. (עדיף לשים על פלטה, כפי שכתבת).
ו. אפשר להניח על השעון המעורר (או פלאפון) כרית או שמיכה או להכניס לתוך ארון בין הבגדים, כך שלא יעיר את האחרים. אשריך שהרגישות שלך לאחרים גבוהה ומראה שהנך בעל נשמה גבוהה.
ז. המשך בדרכך זו שהיא מרשימה ומרגשת, כדאי אם תוכל להתקשר עם רב באזורך שיוכל לעזור לך בשאלות גם בשבתות וכדו´.

עלה והצלח