מענה לטלפונים מדי פעם בשבת

השאלה: שלום רב!
אקדים ואומר כי אתם עושים עבודת קודש ואיזה כיף שיש אנשים כמוכם אשריכם!
אני בן 28 מאיזור המרכז מתחזק כבר כמה שנים אחרי שהייתי רחוק מהדת אני מניח תפילין כל יום מתפלל שומר שבת לחלוטין כשרות כמובן וכל היוצא בכך!
לאחרונה נישאתי ויש לי ילד בדרך ברוך ה´ אני מחוסר עבודה כרגע כבר כמה חודשים ובימים האחרונים קיבלתי הצעת עבודה מפתה מאד לתפקיד בכיר שחלמתי עליו זמן רב ניהול חנויות אופנה אבל לא אחת כמה חנויות (אני לא נמצא במקום אחד)נותן מענה טלפוני רב לסניפים.
ויש לי בעיה כי בתפקיד הזה אצטרך מידי פעם לענות לטלפונים של סניפים שעובדים בשבת בבוקר
אני לא יודע מה לעשות כי אני אוהב את השבת ואת בורא עולם יותר מהכל אבל גם אני ממש רוצה את התפקיד הזה ואם אגיד להם שאני לא יכול לענות בשבת אני לא אקבלת אותו!
אנא מכם עזרו לי תודה רבה:-)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:44:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אשריך ואשרי חלקך, על כל הדרך שאתה הולך, ימלא ד´ משאלות לבך לטובה, ואי"ה הלידה תעבור בקלות ובשמחה.
לעניין שאלתך נראה שלצערי אני לא יכול להקל בשאלה כזאת, מכיוון שבעניה לטלפון יש איסור דרבנן בשבת, וכמו כן מלבד עצם האיסור בהרמת הטלפון יש כאן גם "ממצוא חפצך ודבר דבר" שלא יתעסק אדם בשבת בענייני עבודתו, אלא יראה כאילו כל עבודות נגמרה ביום שישי, ועל כן אינני רואה מקום לדתיר. מאידך יש לפעמים שהקב"ה מנסה את האדם ובייחוד בנושא פרנסה ועבודה, שאלו הנסיונות הקשים שיש לאדם.
על כן התחזק באמונת אומן לשמור קדושת השבת והיא תשמור עליך.

בהצלחה