מעשן בשבת

השאלה: שלום כבוד הרב
אתמול בלילה - יום שישי, ראיתי את אחי בן ה20 מדליק סיגריה
השעה הייתה 1 בלילה והוא עמד בחוץ וכמובן שאף אחד לא ראה והוא לא ידע שאני ערה וראיתי אותו
כל השבת זה העיק עלי ולא ידעתי מה לעשות
אני יודעת שאם אגיד לו הוא לא ייקח אותי ברצינות כי הוא בתקופה שלא ממש מעניין אותו להיות דתי
בסוף רק זרקתי לו שהקב"ה רואה הכל וזהו,לא יודעת אם הוא הבין
מצד שני אולי יש לי חובה להגיד לו משהו
זה אוכל אותי
מה עושים?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:28:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בימינו יש חובת הוכחה רק אם יש סיכוי סביר שהדבר יפעל על השומע, אבל אם זה יגרום לריחוק גדול יותר, ואולי חלילה לפעולות הפוכות לא כדאי להכנס לזה. למרות שבעבר היו מעירים על הכל, אבל זה היה כשהמטרה הייתה מושגת. ברור שאם את יכולה לנהל עמו שיחה גלויה ולהסביר לו את חשיבות השבת והשפעתה ויש סיכוי סביר שהדברים יפעלו, יש להשתדל לעשות זאת. ואם את לא יכולה לעשות כן, כדאי אולי לבקש מאדם אחר שיש לו איזה השפעה על האח אולי הוא יכול לעשות זאת.

בהצלחה