מקום עבודה שפועל בשבת

השאלה:

כבוד הרב,

שלום,
יש באפשרותי לעבוד במשחקיה שמפעיל בית מלון גדול עבור הילדים המתארחים בו.
המשחקיה פתוחה בחופשים ובמשך השנה בעיקר בשבתות. בחודש יולי המשחקיה תפתח גם באמצע השבוע בגלל חופשת הקיץ. במשחקיה יש משחקים ועבודות צביעה והדבקה עבור הילדים, והעבודה במשחקיה היא פשוט להפעיל אותה ולשחק עם הילדים.
האם מותר לי לעבוד בה בחודש זה בימות השבוע, כאשר ידוע לי שהיא פתוחה גם בשבת?
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה לי שמותר לך אם תדגיש שאתה בכל מקרה לא עובד בשבתות ובמוצש"ק רק לאחר יציאת השבת. ואינך נהנה מחילול שבת. ולא מכין ולא מסייע לחילול שבת