נגינת קבלת השבת לפני כניסתה

השאלה: שלום,
מספר חברים רוצים לארגן תפילת קבלת שבת עם כלי נגינה, זמר ופייטן, כשעה לפני כניסת השבת. עם כניסת השבת נפסיק לנגן ונתפלל תפילת ערבית (עם מחיצה וכו´). האם עשויה להיות בעיה הלכתית כלשהי עם הענין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:52:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שיש בקבלת שבת פרקים המעידים על קבלת שבת, על כן אין אפשרות לנגן אותם בכלי זמר, מכיוון שמשעה שאדם אמר מזמור לדוד או בואי בשלום א"כ הוא קיבל עליו שבת, ואיננו יכול יותר לנגן בכלי זמר. אפשר לעשות כן בשירים ופיוטים שאין בהם קבלת שבת, אלא שירים המרוממים את האדם ומכינים אותו לקבלת קדושת השבת.