נדר ושבת

השאלה: שלום, חברה שלי נדרה נדר שאם יקרה כך וכך היא לא תיסע בשבת ,היא מקיימת את הנדר אך הדבר הפך קשה לה כיוון שהיא חילונית, היא פוחדת להפר את הנדר, מרבנים שהתייעצה איתם חלקם אמרו שלא ניתן לנדור נדר כזה כי מדובר על תרייג מצוות וחלקם אומרים שאי אפשר להתיר נדר זה-היא ממש אובדת עיצות ופוחדת להפר והמצב מאד מקשה כיוון שכל היתר כן נוסעים בשבת ותמיד גם היא היתה נוסעת וכעת היא פשוט בבית, מה עליה לעשות? בבקשה תשובה כנה - ועוד דבר האם תפילת כל נדרי ביום כיפור מתירה נדר כזה ומה אפשר לעשות<?

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:12:00 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

צדקו אלו שאמרו לך שאי אפשר להתיר נדר כזה, ועל כן אינני יכול לייעץ לך דבר נוסף אלא שתשמור שבת למרות הקושי. אולי כדאי להסביר לה את נעימות השבת, ולא לראות בכך קושי אלא אדרבא עונג, וקראת לשבת עונג. כדאי לשנות תפיסה לגבי השבת שהיא שמחה ולראות את הטוב והנעים שבה, ובכך גם תשמר השבת וגם הנדרים.