סגירת רחוב בשבת

השאלה:

שלום כבוד הרב,
אני מתגוררת בבני-ברק, בשכונה הגובלת בעיר רמת גן, ברחוב בו אני מתגוררת מתנהל נסיון להחתמת שכנים לצורך סגירת הרחוב בשבתות, רוב התושבים ברחוב הינם דתיים ונאמר לי שאם 75% יחתמו, הבקשה תיענה בחיוב על ידי העיריה.
קשה לי מאד עם בקשה זו כי אני מרגישה שיש בכך יצירת חומות מול הציבור החילוני, שיש בצעד כזה משהו מרחיק ולא מקרב, כאילו אני מפנה את הגב כלפי חלק גדול מהעם שלי, עוצמת תעיניים ומתעלמת מקיומו.

השכנה שבאה להחתים אותי (חרדית) אמרה שזה חשוב לחינוך הילדים כדי שלא ייחשפו לחילול שבת וישאלו שאלות שקשה להשיב עליהם. וכן שזה מגדיל קדושה ועושה קידוש ד גדול בעיני המחליטים בדבר ואולי ימנע מאנשים לחלל שבת.

אני שואלת את עצמי האם צעד כזה מגדיל אהבת ישראל? והאם זו לא בריחה מהמציאות של עמי בארץ ישראל שמרחיקה צד אחד ממשנהו? רציתי לשאול מה הרב חושב שראוי לעשות?
תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם רוב תושבי הרחוב רוצים בכך מן הראוי לעשות כן,

השיקולים של קירוב וריחוק לא תופסים כאשר מדובר בעברה כה חמורה כחילול שבת בפרהסיא אולם לעשות זאת בהבנה ולא בכפיה.