סעודה שלישית

השאלה: שלום רב בבית הכנסת שלנו עושים סעודה שלישית אחרי מנחה כאשר מתחילים את הסעודה בערך כ10 15 דקות לפני השקיעה יש כאלה שאוכלים פת ויש שלא מי שאוכל מזונות האם צריך להפסיק לפני השקיעה ובכלל אסור לו לאכול שום דבר והאם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בבקשה נא להרחיב בתשובה כולל מקורות תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:16:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יש ליטול ידים רק עד השקיעה.
ב. יש קהילות ספרדיות שהקלו ב 13 דקות, אבל לכתחילה הכל צריכים להקפיד על כך, ועדיף לעשות סעודה שלישית לפני מנחה ולא להכנס לספקות.