עבודה בשבת

השאלה: שלום רב

אני עובדת מזה כ9 חודשים בחברה שתומכת במחשוב של בתי חולים.

הוצע לי לעבוד בתמיכת לילה הכוללת את שישי ושבת
יש לציין שהתקלות שנפתחות ע"י בתי החולים הינן תקנות קריטיות ומוגדרותת כתקלות מצילות חיים (תקלות של מכשירים שאינם עובדים , תשובות שאינן מגיעות לרופאים ועוד )

יש לציין בנוסף שרוב האנשים בצוות הינם חדשים ואינם יכולים לבצע עבודה זו בהתחלה . בנוסף, מדובר ממילא ביהודים ולכן אם מדובר בחלול שבת - הרי שזה תופס גם לגביהם.

האם מותר לי לבצע עבודה זו בשבת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:24:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה לי שאם נופל מחשב במחלקה שלמה (לא מחשב פרטי של רופא מסויים) יש בכך ספק פקו"נ, ומחללין עליו את השבת, ולכן אפשר לתקן אותו. אבל גם בזה צריך זהירות האם הכוונה היא גם למחשבי החניה, ומחסני מטבח וכדו´ שבהם אין פקו"נ. על כן יש לברר שאמנם המחשבים המתוקנים הם מחשבי מחלקות, ואותם יש לתקן במהירות האפשרית, אבל במחשבי שרותים וכדו´ אין להתיר לתקן בשבת.
אם אי אפשר לבדוק הבחנה זו אין להתיר לתקן מחשבים אלא על ידי גוי.

כתיבה וחתימה טובה