עבודה בשבת

השאלה: שלום. רציתי לשאול האם מבחינה הלכתית מותר לעבוד בשבת 1)בהוסטל לפגועי נפש. 2) מוסד לנערים בסיכון. העבודה היא במשמרות ולא רק ביום השבת. האם קיים הבדל בין מוסד שבו דיירי המקום שומרים את השבת לבין מוסד שבו הדיירים מחללים אותה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:44:49 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מותר לעבוד (על פי ההלכה) במקומות שהזכרת מכיוון שהעבודה היא גם בימות חול כך שאין שאלות של שכר שבת.
אין הבדל מי הם הדיירים במקום (שומרי או מחללי שבת) אלו אנשים פגועים שצריכים עזרה ויש להעניק להם כשם שרופא מטפל בבית חולים.
כל זה מותנה שהפעולות עצמן אינן נעשות באיסור (כגון: רישום, הדלקת אור וכו´ אלו פעולות אסורת, האכלה, השכבה, סיעוד וכו´ אלו פעולות שבד"כ מותרות).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלו עמיחי