עבודה בשבת

השאלה: שלום.
אני עובד באבטחה בחברת "אלביט", המוגדר כמפעל בטחוני.
ברצוני לדעת 2 דברים: א) האם מותר לי לעבוד בו בשבת, או שבגלל שאחרים (חילונים) יכולים לעשות את העבודה - אסור לי? ב) במידה ואסור - מה זה שונה מהמצב בצבא, שגם שם העבודה יכולה להיעשות ע"י אחרים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:31:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אתה באמת עוסק בתפקיד שחייבים לעשותו בשבת הרי אתה ככל חייל שמותר לו לשמור ולאבטח מתקנים רגישים בשבת. כל זה בדברים שאין אפשרות אלא לחלל שבת בעבורם, אבל שמירות אפשר לעשות ללא חילול שבת, לבוא בערב שבת ולצאת במוצאי שבת. ועל כן אין להתיר לחלל שבת. אולם כפי שאמרתי פעולות שאין אפשרות לעשות ללא חילול שבת אפשר לעשות בשבת (בהנחה שהמפעל עושה דברים שהם פקוח נפש או שיש חובת שמירה עליהם). מציאות אנשים חילוניים איננה משנה את הדין.

גמר חתימה טובה