עבודה בשבת

השאלה: שלום שאלתי עוסקת בהיתר עבודה בשבת.
אני בחור דתי,הגשתי מועמדות לעבודה במקום ממשלתי בטחוני סודי. הובהר לי שמתוקף התפקיד צריך לתת מענה לתקלות בתחום הטכני בשבת.ברצוני להבהיר לא מדובר בעבודה שוטפת בשבת אלא רק על פתרון תקלות שיאלצו ממני לענות לטלפון בשבת ובמידת הצורך להגיע למקום העבודה ולתת מענה לתקלה.
נא תשובתכם לגבי היתר עבודה במקרה הנ"ל
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:45:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בהצלחה בקבלת העבודה.

שאלת העבודה בשבת צריכה להדון ביחס לתפקיד, אם הוא בעל חשיבות בטחונית למדינה אזי אפשר לחלל עליו שבת, אולם מהם דרגות חילול השבת וההיתרים הם משתנים. כגון: טלפון אפשר להקל יותר, בייחוד שיש טלפונים של צומ"ת שמיועדים לרופאים. לעניין נסיעות בשבת, נשאלת השאלה מהו המרחק והאם אפשר שנהג גוי יסיע אותך הלוך ושוב, כפי שנהוג בבתי חולים לגבי רופאים. בכל אופן אם אין אפשרות לנהג גוי, אפשר לבדוק דרכים נוספות, אלום מכיוון שלא פורטו הצרכים בחילול שבת בשאלה, על כן אין אפשרות לפרט. ואם אי אפשר לפרט באינטרנט אזי צריך לגשת לרב מסויים ולבקש ממנו תשובות מפורטות, כך שהפרטים לא יהיו גלויים לכל.