עבודה בשבת

השאלה: הנני משרת מזה כעשור כשוטר במשטרת ישראל. לאחרונה הנני מתמודד במכרז על משרת ממונה בטחון למוסד ממשלתי במשרד הבריאות (בריאות הנפש)באיזור המרכז. בראיון עבודה שעברתי היום נדרשתי לתת תשובה לגבי עבודה בשבת הן באירועים חריגים והןעריכת ביקורות ובקרות למערך הביטחון.כאדם דתי שאלותי:
1)האם מדובר בעבודה שניתן לעבוד בה בשבת?
2) האם להמשיך ולהתמודד במכרז?
3) האם מדובר בעבודה של ספק פיקוח נפש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 9:34:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני שמח על שאלותך, אולם קשה לי לענות עליהם בלא לדעת את כל הפרטים. ועוד הרי יש לכם רבנים במשטרה, שהם מיומנים ויודעים בדיוק בשאלות אלו, על כן עצתי לפנות לרב המשטרתי שלכם, ואם תשאר שאלה מסוימת בלתי פתורה אפשר לחזור ולשאול.
באופן כללי אנו צריכים שיהיו שומרי מצוות בכל מקום וכל תפקיד, ובלבד שלא יגרמו איסורי שבת.