עבודה בשבת.

השאלה: אמא שלי התחילה לעבוד בשבתות, דבר שמאוד מכעיס אותי . ידוע לי כי אין לי כל   זכות להתערב ואם אני בכל זאת אתערב אנחנו נריב. ומצד שני ידוע לי כי פרנסה שבאה בשבת היא לא טובה וגורמת צער, מה עליי לעשות? ואין לי דרך אחרת להתקיים מלבד הפרנסה של אימי (הורי גרושים) מה עליי לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:59:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי הפרנסה מכספי שבת, מכיוון שאין לך כספים ברורים של שבת, הרי כל הכסף נכנס אצל אמך לכיס אחד וממנו מחלקים את הכספים לכל צורך, אין כאן כסף של שבת מוגדר שאפשר לסמן אותו. על כן אין לך בעיה להשתמש בכסף הכללי שאת נזונת משל אמך.
לעצם הדבר (כפי הנכתב) נראה שכדאי לאט לאט מדי פעם לעורר על הנושא, אבל לא לתקוף ישירות, מכיוון שהנושא כנראה טעון. על כן כדאי לעבוד בצורה איטית ואולי דרך אנשים שמשפיעים על אמך, שהם ידברו איתה.

חתימה טובה