עובד זר בשבת וארוחות חג.

השאלה: לסבא שלי יש מטפל שהינו עובד זר,אילולא הוא סבתא שלי לא תוכל לטפל בסבא שלי לבד .
סבתא שלי לא רוצה שהעובד ישאר בבית בשבתות וחגים כי היא חושבת שמבחינה הלכתית זה אסור ..
אני טענתי שהוא בן אדם ככל בני האדם ושהוא כן יכול לשבת איתו בשולחן בערב ר"ה .. האמת זה נכון ? הוא לא עזר בבישולים,פשוט שם כיפה (מרצונו החופשי ! ) וישב איתנו בסדר ר"ה ..

מה בנוגע לשבתות ?

בע"ה בשבת הקרובה יום כיפור ..
האם יש בעיה אם אותו עובד ישאר בבית סבי וסבתי בכדי לסעוד את סבי ? בשנה שעברה לילדים היה נורא קשה לסעוד אותו,הוא מבוגר והטיפול בו לא קל .. והגברים שבמשפחה צריכים להיות בביה"כ ביוה"כ,אז כולם חושבים שעדיף שהוא יישאר ולא ייעשן ויאכל בחדרו .. זה בסדר ?

אשמח לתשובה מהירה ..

תודה רבה לכם,תבורכו,
בע"ה כולנו ניכתב בספר החיים ולשנה טובה ומוצלחת !

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:21:17 AM
בסד

שלום וברכת ד´

אין בעיה שהמטפל יהיה בבית בחדרו, ואפילו אם יהיו סעודות (בשבת) הוא יכול לשבת לשולחן. אדרבא "יעבדוך עמים וישתחוו לך בני לאומים", המצאות הגוי איננה מפחיתה בקדושה, הקדושה נוצרת על ידי האדם שהוא מקדש את השבת והמועדים, ישיבת הגוי איננה פוגמת דבר, ובייחוד שהוא יודע והכל יודעים שאיננו יושב כבן בית אלא כמטפל ועוזר, א"כ לא גרוע מעמדו מכלים ושלחן וכדו´ שכולם משמשים את היהודי בעבודת ד´ והם נמצאים בבית ובשולחן.

חתימה טובה