עלוני שבת

השאלה: האם מותר לקרוא פרסומות בעלוני השבת ?
האם מותר לקרוא בעלוני שבת שיש שם תמונות של נשים. וסתם כך חסר לנו רבנים שיכתבו בעלונים שצריך שנשים שיכתבו ככה שאל אותי אדם חרדי ולא ידעתי מה לענות לו בכנות סתם מרחתי אותו שירד ממני אשמח לתת לו את תשובת הרב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:14:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

פרסומות (קניה מכירה) אין לקרוא בשבת, אבל זה לא אוסר את כל העלון.

לענין תמונות נשים אם הן צנועות וחסודות אין איסור להביט שלא לשם הנאה. השאלה היא מדוע צריך בכלל תמונות, וכי על ידי התמונה הדברים מובנים יותר.

לגבי כותבות נשים, גם לדעתי אין צורך לחפש דווקא נשים שתכתובנה, אולם אין איסור בכך, שהרי כבר הדריכו אותנו חכמינו שמע את האמת ממי שאמרה, אפילו מגוי (יתרו) עם ישראל קיבל עצות, כך שיש מקום לשמוע מנשים את דעתן, וכידוע יש נשים שדעתן הייתה חשובה (שרה, דבורה ועוד), בכל מקרה אין לקדש את העניין שחייבת להיות אשה, אלא אם יש אשה שכותבת מתוך יראת שמים וראייה גדולה אפשר לפרסם, אבל לא להפוך את זה לעניין עקרוני שחייבת להיות אשה.