פיקוח טיסה

השאלה: הוצע לי תפקיד פיקוח טיסה במסגרת אזרחית, עבודה זו הינה לאורך כל שעות היממה כולל שבתות וחגים. כפי שציינתי עבודה זו הינה במסגרת אזרחית (לדוגמא בשדה התעופה בן גוריון)כך שרוב העבודה הינה אל מול מטוסים וגורמים אזרחיים ומיעוטה אם בכלל אל מול צרכים מבצעיים שצצים באופן בלתי מתוכנן. אציין כי א"א לפצל את העבודה להיבט אזרחי וצבאי.
העבודה כוללת דיבור בקשר בעיקר , צפייה במכמ"ים ולעיתים כתיבה/הקלדה

מקווה שהצלחתי להעביר במעט את התמונה הכוללת

ארצה לדעת האם יש מקום לקחת את העבודה מתוך ידיעה שיהיה עלי לבצע משמרות חג ומועד (בצבא ביצעתי את אותו התפקיד אך שם היה מדובר אך ורק בצרכים מבצעיים ולא בפעילות משולבת בחלקה)

האם יש בעבודה זו עניין פיקוח נפש- שהרי המטוסים בכל מקרה יטוסו ועניין בטיחותי הוא לפקח ולהנחות אותם

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:47:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי לא נראה לי שיש בכך פקו"נ, שהרי התפקיד לעזור לחברי מחלל השבת שינחת בשדה, ואילו אני צריך לעמוד ולהזהירו שאסור לו לנסוע בשבת. על נראה שיש להמנע מלקבל תפקיד זה, אלא א"כ כפי שנכתב עיקרו הוא מבצעי צבאי.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלוו