פלטה בשבת

השאלה: שלום!
רציתי לשאול:
1. האם יש ערך הלכתי כלשהו לכך שנשאיר את כיסוי הנייר כסף על הפלטה, זה הופך לגרוף וקטום?
2. אם אני רוצה לתת לכתחילה אוכל יבש בשבת הבנתי שצריך לשים תבנית הפוכה. האם יש בעיה לשים מגש של תנור אפיה (מה שמכניסים איתו לתנור) הפוך על הפלטה ולאו דווקא צלחת?
3. האם ניתן לשים משהו במקום תבנית הפוכה על הפלטה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 9:38:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. כל הדיון הוא לעניין חזרה מאכלים על הפלטה, ולא לגבי השהייה מערב שבת.
ב. צריך שיהא כלי עם נפח אויר מסוים, שאין דרך לבשל באופן זה, ועל כן אין משמעות לנייר כסף. ואולם אפשר לשים תבנית הפוכה.
ג. אפשר לשים מכסה על צנצנות זכוכית, משחת נעלים וכדו´.