פסיק רישה

השאלה: בס"ד

א-מה זה "פסיק רישה"?
ב-קראתי בספר "ילקוט יוסף" בהלכות שבת שמותר לאכול גבינה עם תולעים. האם זו טעות או שלא?

תודה רבה!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:16:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. פסיק רישיה - ביטוי הלכתי שמשמעותו חתוך ראש התרנגול, והמשך המשפט "ולא ימות" ברור שאם יש פסיק רישיה של התרנגול שהוא ימות, זה ביטוי האומר שדבר שברור שיקרה בעתיד הוא נחשב כאילו כבר בעצם קרה, כיוון שבודאי יקרה.
ב. שם מדובר על תולעים שגדלו עם הגבינה עצמה ולא פרשו ממקום למקום. בימינו התולעים עוברים ממקום למקום ולכן הם אסורים.