פרסום באתר

השאלה: שלום רב,

אני מעוניין לפרסם מודעת דרושים באתר חיפוש עבודה מוכר ומפורסם. האתר פתוח גם בשבת ולכן אם אפרסם שם מודעה (מודעה מפורסמת לתקופה של כמה שבועות מינימום) ידוע לי כי גם בשבת עלולים להיכנס ולשלוח קורות חיים. זאת לא המטרה שלי, אבל זה מה שקורה. כעיקרון באתר הזה מרוכזות לכל הפחות אלפי משרות והמודעה שאני מעוניין לפרסם היא מועדפת, כלומר תופיע באופן יחסית בולט בחיפוש, כלומר, בין המקומות הראשונים (אם כי ככל שחולפים הימים כך מיקומה יורד).

האם מותר לי לפרסם את המודעה ביום ראשון מתוך תקווה שרוב הפונים יפנו ביום ראשון או שאסור לי לפרסם? כעיקרון אני יכול לבקש מהם להוריד את מודעת הדרושים בשבת -אבל אני לא בטוח שאספיק לגייס מספיק עובדים עד אז (כפי שאמרתי, בדרך כלל משאירים את המודעה באתר למשך זמן רב) או שאני יכול לנסות לסכם איתם שהיא לא תוצג בימי שבת (לא ברור לי אם זה בכלל אפשרי).

אבל השאלה הכללית שלי היא אם ככה, במצב הנוכחי, מותר לפרסם מודעה באתר מתוך ידיעה שגם בשבת היא תופיע שם?

כל טוב
גלעד

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:03:48 AM
ס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר לפרסם באתר. אם אפשר לסכם שיורידו בשבת עדיף, אם לא אפשר להשאיר שבת רק לא לענות להצעות שהגיעו בשבת.