פתיחת דלת בשבת

השאלה: שלום לכבוד הרב
אני גר בארגנטינה בבנין שכולו גויים. בבנין יש בערך 20 דיירים. לאחרונה התקינו בדלת הבנין זמזם חשמלי שעושה רעש בזמן פתיחת הדלת עד לסגירתו.
עצם סיבוב המנעול עדיין אינו מפעיל את הזמזם רק ההוזזה הפיזית של הדלת גורמת להפעלת הזמזם.
בבקשה יורה לי הרב מה לעשות. כל הדרכים החילופיות כבר ניסיתי ללא הצלחה. כמו למשל לדבר עם הגויים שיסכימו לשנות את זה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:57:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכתחילה יש להשתדל להכנס עם אדם אחר שנכנס או לבקש מגוי, אבל אם אין אפשרות אחרת, אפשר להכנס מכיוון שהשמעת הקול היא גזרה דרבנן ופסיק רישא דלא ניחא ליה, והרי זה במקום צער לעמוד כל השבת בחוץ, ועל כן בדוחק אפשר להקל.