צידת וטלטולה לטאה בשבת

השאלה:

אסור בשבת לתפוס לטאה או זיקית זה מוקצה בשבת נכון ? אשמח לתשובה באמייל shuvalita@gmail.com

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ו' אלול תש"פ 14:15

 שלום

צידת לטאה וזיקית אסורה בשבת כפי שנפסק בשולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שטז
סעיף ג
כל שבמינו נצוד, חייב עליו;אין במינו  נצוד, פטור אבל אסור. הלכך, זבובים אף על פי שאין במינו נצוד, אסור לצודן.

כמו כן טלטולו אסור מדין מוקצה כפי שנפסק בשולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שח סע' מ
(קמט) כל בהמה חיה ועוף מדדים אותם (קנ) סז בחצר, דהיינו שאוחז בצוארן ובצדדים ומוליכן, (קנא) סח <כג> סט) נב'] אם צריכין הבע"ח לכך, ובלבד שלא יגביהם בענין שיעקרו רגליהם מן הארץ, דמוקצין הם ואסור לטלטלו;

בברכת התורהוהארץ

אברהם סוחובולסקי