צפייה בתוכניות שהוכנו בשבת

השאלה:

שלום הרב.
א. האם מותר לצפות בחדשות סיכום אירועי השבת המשודרות במוצאי שבת? (מן הסתם כל עריכת המהדורה, הכתבות שבה וכד - הוכנה בשבת)

ב. האם יש חילוק בין הצפיה במגיש (שידור חי) לצפיה בכתבות עצמן (המצלמות דברים שהיו ממש בשבת)?
ג. האם שייך במקרה זה הדין של "בכדי שיעשה"? אם כן- מהו הזמן במקרה של חדשות? הרי לוקח המון זמן להכין כתבה, להכין את האולפן לשידור וכו וכו...
ד. האם יש חילוק בין חדשות המשודרות ברדיו לחדשות בטלויזיה?

תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אין ליהנות בימות החול מתוכנית שהוכנה בשבת כגון תוכנית ספורט אפילו אם עבר זמן של בכדי שיעשו.