קבלת שבת

השאלה: שלום,
במשך כל שבתות השנה אני מתפלל בבתי כנסת בהם נוהגים בקבלת שבת להתחיל ב "לכו נרננה".
השבת יצא לי להתפלל בבית כנסת שבו מתחילים תמיד ממזמור לדוד.
הם מתחילים מזמור לדוד מיד אחרי מנחה ככה שאין לי זמן להגיד את פרקי התהילים לבד.
השאלה היא, אם ניתן להשלים בכל זאת את פרקי התהילים ואם כן אז מתי?, אחרי ערבית או לפני מנחה?
תודה ושבת שלום

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:33:36 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ניתן לומר פרקים אלו כפרקי תהילים, אולם אין חובה לשוב ולאמרם, שהרי הם נתקנו כחלק מקבלת שבת, ועל כן אין חובל לדון אולם אם רוצים אפשר לאמר אחר תפילת יח של שבת.