קידוש בשבת בבוקר לאשה

השאלה: שלום,
בשבתות בד"כ אני נוהגת לקום מאוחר מאוד [בשעות הצהריים] ולא שומעת את הקידוש יחד עם שאר המשפחה.
האם אני צריכה לקדש לעצמי כשאני קמה? [למרות שזה עשוי להיות אחר חצות היום?] האם אני יכולה רק לשתות מהיין שהמשפחה קידשה עליו ולברך "בורא פרי הגפן"?
מה עליי לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:01:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא משנה מתי אדם קם, הוא עושה קידוש לפני הסעודה הראשונה. ויכול לעשות גם לאחר חצות יום.
הנוסח הוא כמו בכל קידוש, ובייחוד בורא פרי הגפן. אין לשתות מהיין שכבר שתו ממנו, אלא לתקן את היין על ידי שפיכת יין חדש לכוס, ולאחר מכן לשפוך את הכוס לבקבוק, ושוב למזוג גביע או כוס מלא מיין מתוקן.

כתיבה וחתימה טובה