קידוש

השאלה: שלום .
שמי אושרת אני בת 31 נשואה +1 אני גרה בטירת הכרמל. אני בחורה מסורתית אמא שלי דתיה אני כבר שנה לא נוסעת בשבת. בעלי לא דתי בא מבית חילוני . יש לי שאלה אמי אומרת לי שאסור לבעלי לקדש בשבת. כך הרב אמר לה מי שנוסע ןלא שומר שבת אסור לו לקדש וגם לי ולבתי אסור לשתות מהיין בעלי מקדש משהתחתנו .אני לא יודעת מה לעשות ?
אשמח לקבל תשובה אושרת

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:07:40 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יישר כח על המאמץ להמשיך בחיי נישואין שלמים כאשר יש השקפות שונות, זה מראה על גדלות רוח שלך ושל בעלך.
ב. לגבי היין אם מותר לשתות, יש לדעת שרוב היינות שאנו שותים היום הם מפוסטרים (יינות בודדים אינם מפוסטרים והם מאד יקרים), ואפשר לסמוך על גדולי האחרונים שפסקו שיין מפוסטר הוא מבושל ואיננו נעשה יין נסך, כך שאין איסור בשתיית היין שבעלך שתה. עוד יש להוסיף שאינני יודע עד כמה בעלך יודע ומבין על אסורי שבת, מכיוון שמעולם לא היה דתי ושומר מצוות אלא כל ימיו חי במחשבה מוטעת, ועל כן לא ברור שאפשר להגדירו כלל כמחלל שבת ברבים (שעל כך אמך מרמזת שהיא שאלה), ועל כן אין היין נאסר. על כן נראה לי שאין איסור ביין הנותר ואפשר לשתות ממנו, בייחוד שאם לא תשתי זה יכול לגרום למתח ולבעיות במשפחה, והתורה מצווה ומחייבת אותנו לעשות כל מאמץ לשמירת התא המשפחתי.

היו חזקים.