רחיצת ילדים לפני צאת שבת בקיץ

השאלה:

מכיוון שהדיון קייץ יוצאת שבת מאוחר.האם מותר לרחוץ תינוק במיים חמים בשבת?וכן השאלה גם לגבי ילד קטן בן 3?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י"ט אייר תשע"ז 12:10

ב"ה

שלום וברכה

תחילה צריך להתייחס לעצם הרחיצה במים חמים שבאופן עקרוני אסורה רחיצת כל הגוף אפילו במים שהתחממו בהיתר. אולם לגבי ילדים קטנים הפוסקים מקילים ברחיצת כל גופם שבת אפילו במים חמים שהוחמו בהיתר, כיוון שזאת שמירת הבריאות שלהם ומקילים אפילו עד גיל שש, להחשיב אותם לעניין זה כחולה שאין בו סכנה.

לפיכך מותר לרחוץ את התינוק בשבת אחרי הצהריים ולא צריך להמתין למוצאי שבת אם דחיית המקלחת למוצאי שבת עלולה לגרום שהוא לא יתקלח בצורה טובה.

לכן כשיש צורך לרחוץ את התינוק מוקדם לפני צאת השבת מותר לעשות כן, אפילו אם בפועל זה חוסך זמן במוצאי שבת - כי הדבר נעשה לצורך התינוק. אך אסור לרחוץ אותו מוקדם רק בגלל הנוחיות של ההורים. אמנם הדבר נעשה לטובת הילד ובפועל הדבר עוזר להם הדבר מותר, אך אסור לומר זאת בפה, כי אז בעצם הדיבור נחשב הדבר כהכנה משבת לחול.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב